fbpx

FABRÄK – Rige Børn Leger Bedst (Vinyl)

kr. 249,00

Debutalbummet fra det hypede danske punk/hip-hop-band 

FABRÄK er blevet sammenlignet med alt fra Sleaford Mods, til Kliché og over til The Cure – på amfetamin. De er braget igennem lydmuren til den danske musikscene med P3- og P6-hits som ‘DAARLIGT’ og ’24’, og deres fandenivoldskhed og 2022-version af punket hiphop har fået modige musikelskere til at spærre øjnene nysgerrigt op for duoen. Den 8. april 2022 udgiver FABRÄK deres debutalbum RIGE BØRN LEGER BEDST.

Tre måneder før FABRÄK skulle udgive deres debutalbum, forsvandt musikfilerne fra harddisken. Nogle sange måtte genindspilles, eller man måtte mixe og masterere de endnu eksisterende musikspor for at færdiggøre duoens debutalbum. Det siger måske noget om det autentiske kaos, FABRÄK består i og af. Duoens lyd er et mix af punk, hiphop og rock i en ligning, som anmeldere, publikum og branchefolk er igang med at løse; for kan man være punk, hvis man er opvokset i Tisvilde? Det er der en kommende strømaf sange, der tyder på.

Man er hele tiden i tvivl om, hvorvidtF ABRÄK tager pis på lytteren, eller om de står ved alt, hvad de synger. Jo tættere man kommer på dem, jo mere sikker bliver man på, at de er i gang med et opgør med tidens – ja måske endda historiens – musikalske tendenser og rammer. Som et effektivt kunstværk har FABRÄKs fremkommen på den danske musikscene delt vandene.

Politikens anmelder har kaldt FABRÄKs musik for Tisvilde-punk i en ikke umiddelbart positiv vending, internetkrigereskiftes om at tilsvine og hylde dem, Soundvenue har begejstret beskrevet duoen som værende i gang med at indtage den danske musikverden med storm, GAFFA har peget på dem som et sikkert gennembrudsnavn i 2022 og Berlingske har beskrevet, at duoens energi er umulig ikke at blive revet med af.

Uanset hvad man måtte mene om duoen FABRÄK, så viste deres udsolgte koncert på Loppen d. 10. marts 2022, at de 450 unge tilstede – nærmest ligeligt fordelt mellem piger og drenge – ikke er i tvivl om, at FABRÄK rammer dem et sted, hvor de har brug for at blive ramt.

Et selvindsigtsfuldt opgør med populærkultur

FABRÄKs debutalbum RIGE BØRN LEGER BEDST udfolder et råt og alsidigt musikalsk univers, hvor Anton ogSixten tager lytteren med på en rejse af selvindsigtsfuld kritik. FABRÄK portrætterer den populærkultur, duoen selv er klar over, at de er en del af. Det opleves som en tiltrængt spand koldt vand i hovedet at høre sin egen selvhøjtidelige mission om at være med på noderne, blive råbt i graven, fordi to unge fyre har set sig selv i spejlet, og nu råber deres selverkendelse vredt og charmerende ud over os alle sammen for at få os til at forstå, hvad de har opdaget. Som når de på ‘DAARLIGT’ gør op med alt fra hypet naturvin til Jeppe Kofoed, den nærmest 80’er brit-poppede ’24’ erkender at de ikke altid ved hvornår nok er nok, og til sjæleren ‘Dansehader PT. 2’, hvor de kæmper en generationskamp mod dem der ikke vil danse med, når musikken spiller og livet skal leves i musikkens skær.

FABRÄK har fundet et sjældent balancepunkt. De er nomineret til tre Steppeulven-priser, fik 5/5 stjerner for deres udsolgte koncert på Loppen, leverede en brandmusikalsk optræden til GAFFA PRISEN og samtidig spillede de taget af Zulu Awards i KB Hallen med lyserøde balloner og en kæmpe Kählervase. De står lysende klart som begyndelsen på en ny ungdomsbevægelse.

Med råheden fra det tidlige The Minds of 99, charmen og modet fra Nik & Jay og ungdomsoprøret fra Cheff Records, står FABRÄK som dem helt selv på den danske musikscene. Alene og spæde som et nyfødt barn, vi endnu ikke har lært at gennemskue helt.

På lager

Varenummer (SKU): 123Fabr Kategorier: ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “FABRÄK – Rige Børn Leger Bedst (Vinyl)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Urbando Anbefaler

Speciel kategori af produkter
#